top of page

Skördefestens klokarkiv med praktikor

På den här hyllan hittar du Skördefestens klokarkiv med praktikor där du hittar tips av olika slag.

Odling från det lilla till det stora med Kristina Ohls

Kristina Ohls i Norr Nävde utanför Avesta odlar grönsaker och blommor för självplock och till försäljning på marknader. Besökare på Skördefesten kan få en rundtur bland hennes odlingar och köpa ekologiska och nyskördade grönsaker direkt ur landet.

Pralintips med Anders Laby

Det är stor skillnad på choklad och choklad. Labys i Hedemora tillverkar sin choklad med färska råvaror som grädde, bär och egen honung. Här lite tips att njuta av praliner och ett förslag på dryck till. 

Öltips med Björn Falkeström

En immig, källarsval öl är sinnebilden av en perfekt tempererad dryck en varm sommardag. Upplevelsen ligger inte i styrkan utan mer i respekt för kännarens metod och ritual. 

Komposttips med Birgitt Broström

Att tillföra kompost i jorden är en organisk kraftdos för odlingar. Ett kretslopp som är bra för växter och miljö som bevarar naturen.

Fönsterrenovering med Maritha Gunnarsson

Klassiska byggvaror förmedlar byggnadsvård i olika tidsepoker. En bas i verksamheten är fönsterrenovering.

Mirakelkurer med Jan Stagemark

Bin har i alla tider varit nära människan och samlat honung. I bikupan finns också andra samlarobjekt från naturens skattkammare.

Odlingsknep med Kristina Ohls

Kristina Ohls får rikliga skördar och har lite olika knep för att enkelt och billigt tillföra näring, hålla ogräs borta och för bättre skörd.

Antibiotika med Anders Michaelsson

Sverige har en mycket restriktiv syn på användningen av antibiotika. Anders Michaelsson är stolt över det svenska synsättet att inte använda antibiotika i preventivt syfte som är vanligt i andra länder.

Grilltips med Elin Ericsson

Kyckling ligger ofta på grillen. Riktigt bra resultat får du om kycklingen fårvett uppkok i smaksatt buljong. Låt köttet vila på avstängd platta medan grillen blir varm.

Vitamintips med Muddus Hjortron

Superbär från fjärran länder har fått mycket uppmärksamhet. Det finns faktiskt ett superbär på närmare håll i den nordiska naturen.

bottom of page